Author Topic: Hi I have problem with mine BladeRF  (Read 82 times)

burazer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Hi I have problem with mine BladeRF
« on: September 06, 2017, 06:56:49 PM »
Willing to send money if someone can fix this.

2017-09-07_02:16:16.017054 <gsmtrx:GOON> Failed to create radio interface: Message not handled
ALERT 139958660802368 02:16:16.0 TRXManager.cpp:135:sendCommand: RESET failed with status 2
2017-09-07_02:16:16.017221 <mbts:WARN> TRXManager.cpp:135:sendCommand: RESET failed with status 2
ALERT 139958660802368 02:16:16.0 OpenBTS.cpp:250:main: Failed to reset transceiver
2017-09-07_02:16:16.017290 <mbts:WARN> OpenBTS.cpp:250:main: Failed to reset transceiver
2017-09-07_02:16:23.003315 <ybts:GOON> Restart index reached maximum value 10. Exiting ...
Yate engine is shutting down with code 125

My setup:
Lenovo Thinkpad X201
BladeRF with antennas

Can anyone tell me please where I am wrong.Willing to send money if someone can fix this.
mail:
minnepolis@protonmail.com

marian

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 381
    • View Profile
Re: Hi I have problem with mine BladeRF
« Reply #1 on: September 07, 2017, 01:14:00 AM »
Radio (ybladerf) module is missing.
Possible causes: not loaded, not installed, not built.
Are you running yatebts from installed package or locally compiled?

burazer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Hi I have problem with mine BladeRF
« Reply #2 on: September 07, 2017, 08:26:22 AM »
I installed from here:
https://github.com/evilsocket/evilbts

Thanks for you your previus answer.I made it working, again installing and compiling it now works.But I dont see mine network when I am manually searching for it.
Here working:
http://prntscr.com/gi9fx0
But here:
http://prntscr.com/gi9g4f

Have this:
Warning! Field ChannelCodingControl.RSSI doesn't have a recommended value. This value should normally be Radio.RSSITarget + 10 dB, value added from tab GSM, from GSM Advanced that has the value: -50.

And I dont see network on mine phone.

marian

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 381
    • View Profile
Re: Hi I have problem with mine BladeRF
« Reply #3 on: September 07, 2017, 08:37:28 AM »
I can't help you you with the RSSI warning. Hope someone will tell something about it.

Maybe you should post a yate log to see what happens.

burazer

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Hi I have problem with mine BladeRF
« Reply #4 on: September 07, 2017, 09:10:23 AM »
I make it and it is now without error.I putted from tab GSM Advanced: "Radio.RSSITarget" to -60 and now it is without errors.

But now I still dont see mine network, when I manually search for it.Do you know maybe what can be?

marian

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 381
    • View Profile
Re: Hi I have problem with mine BladeRF
« Reply #5 on: September 08, 2017, 01:19:24 AM »
Maybe you should still post a log: it may show some warning...

Monica Tepelus

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 149
    • View Profile
Re: Hi I have problem with mine BladeRF
« Reply #6 on: September 08, 2017, 05:05:13 AM »
Hi,

You might not see it if you are too close or too far or if registration was already rejected (even if your network is correctly configured).
If registration was already rejected you have to stop phone, take sim out and insert it again and then try again.

You should also make sure your phone is in the same band as the one configured.