Author Topic: BladeRF File or Device I/O failure when running YateBTS  (Read 443 times)

goodboytower

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
BladeRF File or Device I/O failure when running YateBTS
« on: November 27, 2018, 06:02:38 PM »
Hello, I'm having a strange issue. I'm using the BladeRFx40 with Yate and YateBTS. When I print the frequency, bandwidth, etc of the Blade, I see my correct settings. However, after running "sudo yate -s" and going to the BladeRF to print the values again, all correct values are replaced with "File or Device I/O failure". Is this normal operation or is this something I need to try and fix somehow?

Thanks!
If you're reading my troubleshooting posts, just know that: I got it to work! I'm calling it "GoodBTS", here's a Github guide that you can find here! I hope to make it a thorough guide and keep it active for you!

nour

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: BladeRF File or Device I/O failure when running YateBTS
« Reply #1 on: December 03, 2018, 01:38:42 AM »
Can you help me with some extra details please:
1. Do you have functionality for bladerf?
2. Do you see the same behavior even if you power cycle?
3. When you list USB devices, do you see bladerf?

goodboytower

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: BladeRF File or Device I/O failure when running YateBTS
« Reply #2 on: December 27, 2018, 02:33:29 PM »
1. Yes it functions correctly and makes calls from one phone to another.
2. Yes, for power cycling both the Raspberry Pi and the BladeRFx40.
3. Yes.

It isn't a huge deal, the behavior just appears strange to me and if I can optimize then that would be fantastic.
If you're reading my troubleshooting posts, just know that: I got it to work! I'm calling it "GoodBTS", here's a Github guide that you can find here! I hope to make it a thorough guide and keep it active for you!

nour

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: BladeRF File or Device I/O failure when running YateBTS
« Reply #3 on: January 14, 2019, 05:51:41 AM »
What is the bladerf version and FPGA ?

goodboytower

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: BladeRF File or Device I/O failure when running YateBTS
« Reply #4 on: March 19, 2019, 04:05:25 PM »
What is the bladerf version and FPGA ?

My firmware version is 1.6.1 and FPGA is 0.1.2
If you're reading my troubleshooting posts, just know that: I got it to work! I'm calling it "GoodBTS", here's a Github guide that you can find here! I hope to make it a thorough guide and keep it active for you!